Verbeek zet Beerens op de bank voor duel met FC Twente

Roy Beerens wordt door trainer Gertjan Verbeek zaterdagavond tegen FC Twente op de bank geposteerd bij SC Heerenveen. Jakob Poulsen krijgt de voorkeur op de rechterflank. De Deen was de afgelopen weken niet fit in verband met wat hamstringproblemen, maar zal in Enschede vanaf het begin spelen. Er zijn nog twee wijzigingen in de basis: Calvin Jong-A-Pin en Rob van Dijk vervangen Michael Dingsdag en Brian Vandenbussche.

In totaal dus drie wijzigingen bij Heerenveen in vergelijking met de opstelling tegen NEC, in een duel dat met 2-3 verloren werd. Volgens Verbeek is Heerenveen met Poulsen in de ploeg ,,defensief beter in balans." De coach geeft op de site van de club aan dat het niet te maken heeft met onvrede over het spel van Beerens.

Van Dijk vervangt Vandenbussche omdat die laatste door zijn rode kaart tegen Heracles vanaf de zijlijn moet toekijken in het duel tegen die andere club uit Tukkerland. Ook Dingsdag is geschorst: hij pakte zijn vijfde gele kaart van het seizoen, waardoor hij automatisch de volgende wedstrijd mist. Jong-A-Pin deed het de afgelopen weken prima in de beloftes en krijgt daarvoor nu de beloning. Morgen een reactie van de verdediger op zijn basisplaats!

Voor de duidelijkheid: Jong-A-Pin zal 'gewoon' in het centrum spelen en Breuer op linksback. Dus niet andersom, zoals vorig seizoen wel het geval was. Verbeek over die keuze: ,,Calvin draait lang genoeg mee en weet wat we van hem verwachten. Ik heb er alle vertrouwen in dat het goed gaat."

De opstelling: Van Dijk; Zuiverloon, Drost, Jong-A-Pin, Breuer; Poulsen, Roorda, Bradley, Pranjic; Sibon en Sulejmani.

Lees ook:Twee wijzigingen in basiself SC Heerenveen
Lees ook:Verbeek past wijzigingen toe in achterhoede Heerenveen
Lees ook:Basisopstelling SC Heerenveen – PSV
Lees ook:Verbeek zet Svec op de bank bij Heerenveen
Lees ook:Gertjan Verbeek heeft flink gepuzzeld over basiself SC Heerenveen

5 reacties op “Verbeek zet Beerens op de bank voor duel met FC Twente

 1. Hans

  Het wordt weer eens tijd voor een klinkende overwinning mannen!!!!!

    /   Beantwoorden  / 
 2. Jan R.

  Iedereen morgen naar Tukkerland om onze drie punten op te halen!!!

    /   Beantwoorden  / 
 3. Disc

  3 punten ophalen, ik weet niet waar jij ze vandaan wil halen maar niet uit Enschede!

  Kun je net zo goed thuis blijven!

    /   Beantwoorden  / 
 4. Jonny

  De achterhoede van die Friezen wordt plat gewalst.

  Blijf maar mooi in ” Fean”.

    /   Beantwoorden  / 
 5. Hantje

  Iets meer respect vrienden, deze duels horen tot de betere wedstrijden uit de competitie. De ploegen doen niet voor elkaar onder en ze proberen allebei te voetballen.

  groetn uut Twente

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.