Heerenveen-directeur: ‘Vertrouwen in Alves nog niet hersteld’

SC Heerenveen-directeur Yme KuiperEigenlijk wilde SC Heerenveen geen mededelingen doen over de inhoud van het gesprek dat de club vrijdagmiddag had met Afonso Alves . Maar op deze site desalniettemin een uitgebreide reactie van directeur Yme Kuiper: hij vertelt wat er besproken is, en waar het tweede gesprek zondag of maandag over zal gaan. 

Kuiper liet zich gisteravond op Omrop Fryslan al snel verleiden tot een inkijk in het gesprek met Alves. Duidelijk is dat de club niet blij is. Maar ontslag is geen optie. ,,Als we de arbeidsovereenkomst eenzijdig opzeggen, is Alves vrij om voor een andere club te gaan spelen", weet de SC-Heerenveen directeur, die natuurlijk geen dief van de eigen clubportemonnee wil zijn.

Kuiper zegt dat de status van Alves' zaakwaarnemers onder meer een onderwerp van gesprek zal zijn in het tweede onderhoud. ,,Dat is één van de dingen waar wij nog wat meer over willen weten. Wat nu precies hun rol is."

Roberto Tiburcio, zaakwaarnemer van Afonso Alves

Wagner Augusto, de woordvoerder van Afonso Alves

Kuiper zegt het niet met zoveel woorden, maar het is inmiddels een publiek geheim dat men het binnen de muren van het Abe Lenstra-stadion wel zo'n beetje gehad heeft met de heren Roberto Tiburcio (links) en Wagner Augusto (rechts). 

Het gesprek duurde volgens Kuiper lang, maar ging niet gepaard met emotie. ,,We hebben gesproken over waar hij is geweest en waarom hij het zo heeft aangepakt. Daar heeft Alves wat over gezegd, maar we willen meer antwoorden daarop. Ook daarom willen we nog een gesprek. Het is niet zo dat we twijfelen aan zijn verhaal, maar we willen het volledig hebben besproken. De club wil duidelijkheid voordat we kunnen stellen dat deze kwestie uit de wereld is en hij weer helemaal mee kan trainen."

Volgens Kuiper heeft Alves het nog altijd moeilijk met het feit dat hij geen transfer heeft kunnen 'maken'. ,,Het is in ons belang, maar ook in zijn eigen belang dat hij weer in het veld komt en gaat spelen zoals hij vorig jaar deed. Maar we moeten wel van elkaar weten waar we staan."

SC Heerenveen training op sportpark SkoatterwaldDe algemeen directeur liet zich er helaas niet over uit hoe de spelersgroep heeft gereageerd. Wanneer de spits weer in actie komt, kan Kuiper nog niet zeggen. ,,Daar zullen we het in het tweede gesprek ook over hebben."

De kou tussen speler en club is dus nog lang niet uit de lucht, zoveel is duidelijk. Kuiper: ,,Alves heeft gezegd dat hij graag weer wil trainen en spelen, maar tussen zijn woorden en zijn daden heeft al vaker een verschil gezeten. Om ons vertrouwen daarin te herstellen, is meer nodig dan één gesprek." 

Lees ook:Wie heeft gelijk? Foppe vs. Yme in kwestie-Verbeek: het antwoord!
Lees ook:Heerenveen-directeur Yme Kuiper over beweegredenen verkoop Sulejmani aan Ajax
Lees ook:Yme Kuiper: ‘zaakwaarnemers zijn bezig met Alves Elfstedentocht’
Lees ook:Vandaag gesprek met Alves
Lees ook:Heerenveen-directeur: ‘logisch dat bedrag voetbalrechten laag is’

3 reacties op “Heerenveen-directeur: ‘Vertrouwen in Alves nog niet hersteld’

 1. Jantjebeton

  Wat een loser zeg die Alves. Laat hem maar lekker oprotten naar Brazilie

    /   Beantwoorden  / 
 2. Indy

  Goed dat er weer gepraat wordt, het is in ieders belang dat hij weer voor Heerenveen gaat scoren.
  Die twee zaakwaarnemers hebben het echt voor iedereen verprutst. Zij verpesten het voetbal, voor het team, voor de fans, voor de hele club en het Nederlands voetbal in het algemeen. Het is echt schandalig.
  Zij zijn de essentie van voetbal zo ver uit het oog verloren.
  Ik hoop dat Alves het eindelijk gaat inzien wat, dat hij zijn fouten publiekelijk erkent en probeert voor de fans, voor zijn teamgenoten, en voor zijn eigen reputatie, een waardige Heerenveen speler te zijn voor de rest van dit seizoen.

    /   Beantwoorden  / 
 3. llmo iliude rangers

  I BELIEVE THAT At this MOMENT the BIGGEST POSSIBILITIES FOR the TRANSFERDE ALFONSO ALVES, belong To the MANCHESTER CITY, in view of THAT the AGENT OF ALFONSO ALVES Is PARTNER Of the MANDATARIOS Of the MSI, kia JORABICHIAN and Of TOP AGENT PINI ZAHAVI.DIFICILMENTE the AZ WINS THIS DISPUTE

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.